Tiistai 23 tammikuuta 2018

Heräsin aamulla 6:30 kuten tavallista normaalina arkipäivänä. Yleensä syön aamupalan kotona ja lähden polkemaan junalle 6:45. Tänään lähin aikaisemmin, koska joen ylittävä kävelysilta oli suljettu tulvavaaran vuoksi ja jouduin pyöräilemään pidempää reittiä. Ostin juna-asemalta voileivän aamupalaksi ja postimerkin lastentarhailmoittautumista varten. (Sveitsi on opettanut käyttämään paperia… Tästä lisää myöhemmin). Junassa luin aamun urheilu-uutiset ja sometin: twitter, whatsapp, facebook.

Toimistolle saavuin normaalisti 7:40. Ensiksi tein neljä litraa kasvatuslientä (YSB) kandiopiskelijalle, joka oli tulossa auttamaan projektissani huomenna. (Minulla on ollut jo useita ”alaisia”). Kahdeksan maissa menin kellariin pakastimelle liimaamaan 88 * 3 nimitarraa sienituubeihin. (Olen vastannut tuhansien sienilinjojen keräämisestä tähän mennessä. Ne ovat kaikki arvokkaita yksilöitä. 😀 ) , välissä kävin kahvitauolla kymmenen työkaverin kanssa 9:40-10:05. Sain tarrat liimattua 10:30.

Sienenpoimintaa

Tarrailun jälkeen palasin koneelle ja hioin excel-tiedoston tarrojen tulostamista varten 11:30 mennessä. Sen aikana tuli useita keskeytyksiä, kuten tavallista mm. sähköposti Alexeylle, ohjaajalleni, eräästä seminaarista ja tärkeitä viestejä somessa. Selailin twitteriä ja uutisia sekä juttelin maisteriopiskelijani, Susannen, kanssa 11:45 asti jolloin lähdin pelaamaan lentopalloa. Palasin takaisin n. 14:30, söin lounasta klo 15:15 asti ja kirjoitin blogia 15:45 asti. Sitten sähköposti työntekijälle huomisesta ohjelmasta ja luin hetken tiedeuutisia.

Loppuiltapäivän käytin Susannen lukukausiprojektin raportin oikolukuun n. klo 16. Siinä seassa 16:20-16:30 lyhyt keskustelu työkaverin (toinen tohtoriopiskelija Carolina tässä ryhmässä) ja yhteistyökumppanin (tohtoriopiskelija Danielin ryhmässä Neuchatelin yliopistossa) kanssa liittyen sieni-isolaatteihin joiden keruusta vastasin ja joita he käyttää. Seuraava keskeytys 17:00-17:30 kun keskustelin yhden alaryhmänjohtajan kanssa potentiaalisesta kandiopiskelijasta ja lähetin sähköpostia Alexeylle sekä tuolle opiskelijalle samasta aiheesta. Laitoin myös sähköposti ryhmän sihteerille että nettisivu toimii taas – siinä oli ollut ongelmia pitkään. Pääsin oikoluvussa sivulle kahdeksan ja lähdin kotiin klo 18:20 eli normaalia myöhempään koska oli lentispäivä. Junassa vielä hetki työsähköpostien lukemista ennen vaihtamista vapaalle.

Koitan laittaa jatkossa aina silloin tällöin näitä arkipäivän viipalekuvauksia, mutta tämäkin kuvaa jo aika hyvin tavallista arkea: useita eri projekteja käynnissä ja keskeytyksiä tulee jatkuvasti. Keskeytysten määrässä voisin kyllä itsekin parantaa huomattavasti ja olenkin uudenvuodenlupauksena tehnyt itselleni viikko-ohjelman joka määrittää ensisijaisen toiminnon eri ajoille. Esimerkiksi perjantaiaamut alan käyttää artikkelien ja muiden julkaisuiden kirjoittamiseen (ei blogi) ja maanantaisin ennen lounasta luen saksaa.

Vastaa